Identity & Security

Identity & Security, het fantastische vakgebied waar Fortigi een belangrijke bijdrage aan probeert te leveren. Twee onderwerpen die vervlochten zijn met elkaar en die, wanneer goed uitgedacht, ontzettend veel voor uw organisatie kunnen betekenen!

De visie van Fortigi is gebaseerd op twee pijlers: flexibiliteit en veiligheid. Het mogelijk maken voor uw medewerkers en klanten om (samen) te kunnen werken ongeacht plaats of welk apparaat ze gebruiken. En tegelijkertijd ervoor zorgen dat u nog steeds in controle bent over wie waar bij kan. Voor ons gaat Identity & Security verder dan alleen het technische aspect. Het heeft immers ook een sterke relatie met aspecten zoals efficiency, kostenreductie, compliancy en risicomanagement. Wij geloven niet in de “oude visie” van alles dichttimmeren en niemand toegang geven tot uw netwerk.  Flexibiliteit en veiligheid gaan hand-in-hand, zolang er maar goed over wordt nagedacht! Met een pragmatische blik helpen wij u graag in het realiseren van deze uitdagingen.


Fortigi_Identity&AccessManagement.jpg

Identity & Access Management (IAM)

Heel simpel gezegd is Identity & Access Management het beheren en beveiligen van de identiteits- en toegangsgevens van gebruikers. Maar daarmee laten we al zoveel buiten beschouwing dat in onze optiek IAM niet zomaar te definiëren is. Het is de wondere wereld van identiteiten, toegangsbeheer, beveiliging en in-en-uitstroomprocessen waarbij de aspecten identificatie, authenticatie en autorisatie centraal staan. 

Heeft u de noodzaak om controle te krijgen over de gebruikers binnen en buiten uw organisatie en te bepalen welke rechten zij dienen te krijgen voor de toegang tot uw netwerk?  Houdt u zich al wel bezig met IAM, maar ontbreekt het aan een goed rollenmodel? Gaat u naar "de cloud"  of heeft u behoefte aan ervaren en gedegen IAM-projectmanagers? Voor Fortigi is geen uitdaging te groot en wij helpen u graag met uw uitdaging. Altijd vanuit een nuchtere blik, pragmatisch, samen en transparant...en het liefst ook  met een hoop plezier!


Security

Veel projecten gerelateerd aan Identity Management houden op bij het JoMoLea (Joiners-Movers-Leavers) proces binenn een organisatie. In onze ogen is dat een te beperkte visie. Identity Management is zeker voor de B2C oplossingen gerelateerd aan customer experience en customer journey.

Tevens dient er ook over de security aspecten van IAM nagedacht te worden. Device Management, Priviliged Identity Management, multi-factor authentication, Identity Protection zijn enkele voorbeelden waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan de identity maar ook de diverse beveiligingstechnieken die daar bij horen. Door de sterke ontwikkeling van cloudplatformen zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om zowel on-premise als in de cloud dit soort beveiligingstechnieken te bewerkstelligen. Niet met de gedachte om alles dicht te timmeren, maar juist de goede balans te vinden tussen flexibiliteit en veiligheid

Voor een ieder binnen Fortigi is Identity & Security niet alleen onze expertise maar onze passie. Vanuit die passie zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, blijven wij groeien en behoren wij tot de top van ons geweldig vakgebied. Nieuwsgierig? Bel of mail ons en wij lichten alles graag toe onder het genot van een goede kop koffie!

Fortigi_Security