De waarde van nieuwsgierigheid

In een eerder stuk schreef ik over het belang van inspiratie voor mijn carrière. Inspiratie leidt tot nieuwsgierigheid, tot willen weten hoe dingen werken, tot zelf willen spelen en proberen. Dit is een vervolg; over de waarde van ruimte voor nieuwsgierigheid.

Read More

Wie inspireert jou?

Wat moet je doen om een goede ICT specialist te worden? Een echte vakman of vrouw. Die het overzicht kan bewaren maar tegelijk ook de diepgaande kennis heeft en over een langere periode kan vast houden. Wim van den Heijkant stelt; inspiratie.

Read More

Azure B2C: de wereld van custom policies

Onlangs werd ik gevraagd voor een klant om een ontzettend leuke Azure B2C opdracht uit te voeren.
Nieuwe technologie, veel uit te zoeken, nieuwe uitdaging….kortom: GAAF!

Gezien de razendsnelle ontwikkelingen van Microsoft op het gebied van o.a. Azure AD zou je denken dat ook Azure B2C redelijk makkelijk te implementeren is. En ja…daar sta je dan, na de documentatie al vrij snel te hebben doorgenomen. De portal en standaard policies gebruiken voor geavanceerde scenario’s? Vergeet het maar! Welkom in de wereld van custom policies!

Read More

Een goede projectmanager | Cruciaal voor IAM Consultants

Iedereen zijn kracht

Ik, als consultant, houd mij veel bezig met de techniek. Complexe materie uitzoeken, leuke nieuwe oplossingen bouwen, worstelen met code en klanten adviseren over waarom bepaalde technische keuzes genomen moeten worden. Je zou wellicht denken dat ik niet meer nodig heb om een groot IAM-project tot een succes te brengen. Maar niets is minder waar. Ja, zelfs een techneut zoals ik, heeft behoefte aan een projectmanager. Een uitstekende projectmanager die de kunst van het samenspel beheerst en alles goed begeleid is cruciaal. 

Read More

Agile & Cloud | Het gevaar van de procespietleut

Het nieuwe goud of toch niet?

Agile, Scrum, Kanban. Deze termen vliegen je tegenwoordig overal om de oren. Stap maar een willekeurige grote organisatie binnen en er zal je verteld worden dat ze overgestapt zijn naar een Agile manier van werken. "Het nieuwe goud". Dit zal onze time-to-market en agility (nog maar een paar van die modewoorden) verbeteren hoor je dan. Oh ja en wij bewegen ook naar de cloud. Top, klinkt goed! Maar denken jullie dan ook op een Agile manier? En hoe gaan jullie om met de culturele verandering die daar voor nodig is? Het blijft dan vaak oorverdovend stil....

Read More

Website spoofing | Live meekijken hoe een hacker er bijna met mijn cryptomunten vandoor ging

Website spoofing | Live meekijken hoe een hacker er bijna met mijn cryptomunten vandoor ging

De Crypto Hype! Geld: JA!......Beveiliging: Ho maar!

Bitcoin, Ethereum, Ripple, Monero....er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder dat er weer een nieuwe digitale munt beschikbaar komt. De hype rond cryptomunten neemt alleen maar toe. Er zijn inmiddels al meer dan 1000 munten. Iedereen wil meedoen....maar net zoals met IoT-devices....zijn er maar bar weinig die over beveiliging nadenken. En voor degenen die er wel over na hebben gedacht....een klein foutje is zo gemaakt.

De blog van vandaag beschrijft een echt gebeurd verhaal van iemand die, ondanks niet volstrekt onbekend met beveiliging, bijna zijn digitale munten verloor. En hoe dit voorbeeld maar weer bewijst hoe makkelijk je dit toch kan voorkomen met 2FA (two-factor authentication).

Read More